16-10-2018


i:25 p:1
Despre Ávila

Ávila este situată în centrul Spaniei, în regiunea istorică Castilla y León, la o oră distanţă de Madrid.

Ávila este un mic oraş castelan cu 65.000 de locuitori, cu o istorie bogată şi monumente de valoare. Întregul oraş a fost declarat de către UNESCO drept "Patrimoniu cultural al umanităţii". Laureatul Nobel Camilo José Cela a scris: "Ávila reflectă cel mai bine sufletul Spaniei".

Acest oraş medieval este cel mai bine prezervat din întreaga Spanie, iar fortificaţiile sale reprezintă o atracţie turistică irezistibilă. Trecând porţile cetăţii, veţi păşi într-o altă lume şi un alt spaţiu.

Este foarte important oraşul pe care îl alegeţi pentru a efectua un curs de limbă. Ávila va fi alegerea potrivită dacă doriţi să investiţi într-un progres rapid.

În Ávila veţi putea comunica cu autentici spanioli, pentru că locuitorii acestui oraş păstrează încă farmecul vechilor obiceiuri şi plăcerea conversaţiei. Aveţi şansa de a exersa spaniola nu doar în clasele de curs, dar şi în viaţa de zi cu zi. Acest dialog cultural vă va asigura un progres rapid.
[click +]


Pentru cine se recomandă un curs de limba spaniolă în Ávila?

pentru tineri: Ávila este unul dintre cele mai sigure oraşe din întreaga Spanie
pentru studenţii care doresc să cunoască tineri de aceeaşi vârstă şi să trăiască alături de ei stilul de viaţă al studenţilor din Spania
pentru oameni de afaceri şi VIP-uri care doresc discreţie şi linişte pentru a se dedica în întregime studiului
pentru oameni interesaţi de cultură, care doresc, pe lângă studiul limbii spaniole, să viziteze un oraş bogat în istorie şi monumente culturale
dacă vreţi să învăţaţi limba spaniolă standard (= "castellano") şi doriţi să evitaţi interferanţa cu diferitele dialecte întâlnite pe teritoriul Spaniei
pentru prima vizită în Spania Ávila este oraşul ideal
dacă doriţi să învăţaţi limba spaniolă într-un ambient plăcut şi autentic spaniol
dacă doriţi să vizitaţi, dar nu să locuiţi direct în Madrid (1 oră distanţă) Segovia, Salamanca, El Escorial, Toledo, Valladolid etc.

Vice-rectorul precedent Universităţii Salamanca a declarat: “Ávila este oraşul ideal pentru a învăţa limba spaniolă pentru importanţa sa istorică şi oferta culturală bogatăi“ (Diario de Ávila, 17.6.2005)

Scriitori, care au menţionat oraşul Ávila

Ávila apare în numeroase filme, precum “The Gun” cu Cary Grant, Frank Sinatra şi Sofia Loren, în “Alba de América”, în “Don Juan” şi mai nou în “Kingdom of Heaven“ al regizorului Ridley Scott. Sute de scriitori naţionali şi internaţionali au scris despre Ávila. Aici puteţi citi doar unul dintre posibilele exemple:

"Ávila este un oraş incredibil. Doar o pasiune divină sau o forţă asemănătoare ar fi putut contrui acest oraş. Este înconjurat de un zid unic în Europa datorită grandorii sale intacte. Cele 88 de turnuri uimesc privirea prin formă şi materialul de construcţie. Iar dacă veţi privi Ávila nu cu ochii ci cu sufletul, veţi vedea un oraş înaripat. Nu va fi greu să vă imaginaţi că a fost ridicat din temelie de către degete de îngeri gotici în ritmul muzicii lor diafane..."(Enrique Larreta, “La Gloria de Don Ramiro“).

¡Viva Ávila! Să mâncăm, să bem şi să dansăm!

Ávila, oraş patrimoniu cultural, liniştit pe timpul zilei, devine o scenă nocturnă veselă şi pentru orice tip de gusturi. Puteţi alege între o seară romantică sau o noapte de dans în discoteci.

Dacă veţi alege o plimbare relaxantă dupa cină, vă recomandăm să începeţi cu promenada Rastro. O altă posibilitate este Mercado Chico (chiar în faţa şcolii noastre), continuând apoi în direcţia Catedralei şi până la Palatul Velada. Aici vă aşteaptă o curte interioară cu acoreriş de sticlă, o atmosferă suavă în muzică de pian şi cu o servire impecabilă. Este un loc ideal pentru a vă intîlni cu prietenii la o cafea sau un cocktail. Însuşi regele Carlos V a fost în acest local magic.

În apropierea, în subsolul palatului, veţi găsi un mic bar, "La Taberna". Deşi muzica de aici este mai energică, atmosfera este ideală pentru o seară între prieteni.

Dacă doriţi să continuaţi plimbarea şi după miezul nopţii, puteţi merge chiar peste drum în barul "Adarve-Café". Este un loc unde tinerii artişti işi expun operele de artă, într-un ambient rustic, cu sculpturi avangardiste şi muzică din anii 70 - 80. În fiecare joi puteţi asculta concerte live cu muzică Jazz ale diferitelor grupuri internaţionale.

Tapas

"Tapas" sau "Pinchos" sunt cunoscute şi sub numele de „gastronomie în miniatură“. În Avila, aceste gustări sunt oferite gratis la un pahar de vin sau o halbă de bere. Sunt cea mai la îndemână variantă pentru o introducere în bunătăţile culinare spaniole. Avila este pe drumul cel bun în a deveni unul dintre cele mai importante centre de tapas din Spania. Încă din anul 1999 se ţin aici, în luna iunie, concunsuri pentru cele mai bune tapas din oraş.

Vom începe "Ronda de Tapas" în jurul orei 20:30, în barurile tipice pentru tapas. La poarta Rastro vom intra în "Mesón el Rastro", un restaurant renumit, aflat în aceeaşi familie de mai multe generaţii. Cele mai îndrăgite tapas aici sunt "albóndigas".

Vom merge mai departe în căutare de taps de calitate. Vecinul nostru, Teresa ne va aştepta cu vinuri de calitate şi gustări delicioase în vestitul local.

Următoarea oprire este "Palomar", pe starda Tomás Luís de Victoria, unde ne vom delecta cu alte specialităţi: "Caldo", calamar sau gambas în aluat copt. Acest local a câştigat de fiecare dată concursul pentru cele mai bune tapas din Avila. Recomandarea noastră este să probaţi gustarea cu peşte şi ardei roşu prăjit.

Localul "Guillermo", din "Mercado Chico", este unul dintre cele mai scumpe baruri, dar în meniul căruia puteţi găsi specialităţi din întreaga Spanie.

Vom trece şi pe la "Bodeguita", de pe strada San Segundo, unde puteţi alege din oferta variată de vinuri spaniole de calitate. La un pahar de vin puteţi degusta ciuperci "a la plancha" sau "ensalada de coruja". Emilio ("Emili", pentru clienţii casei) vă pune la dispoziţie cele mai bune vinuri şi tapas, astfel încât veţi dori cu siguranţă să-i mai treceţi pragul.

Ne vom opri şi în unul din cele mai vechi baruri din oraş - "Casa Patas" - pe strada "calle San Millán". Aici vom proba măsline în saramură, preferate în trecut chiar de către scriitorul Camilo-José Cela, laureat Nobel pentru literatură.

După acest tur al delicateselor, cu siguramţă nu veţi mai avea deloc foame. Astfel că, în loc de cină, vom poposi în localul "Colonial", pe strada Estrada. Ambientul oriental ne va face cu siguranţă poftă de o cafea, mai ales că aici oferta este cu adevărat rafinată.

Un bun restaurant?

Dacă doriţi să savuraţi specialităţi culinare spaniole într-un restaurant de calitate, atunci veţi găsi în Ávila o gamă de oferte variate şi pentru fiecare buzunar. Puteţi alege între un meniu tipic din regiunea castelană sau delicatese ale bucătăriei spaniole.

Posibilităţile sunt nelimitate. Vă putem recomanda doar câteva din cele mai bune restaurante, cum ar fi simpaticul local "Alcaravea" de lângă Catedrală, unde puteţi savura o tortilla cu ardei excelentă sau diferite salate de fructe proaspăt culese. Specialităţile din peşte sunt o altă ofertă irezistibilă în acest restaurant.

În "Doña Guiomar", care se găseşte pe strada “Tomas Luis de Victoria”, trebuie să încercaţi excepţionalele Tartaletas din foi de copt, umplute cu specialităţi din carne sau peşte. De asemenea, renumitul Chuletón de Ávila sau tartele cu praz şi brânză sunt o adevărată delectare pentru simţuri.

Dacă veţi dori să serbaţi o ocazie specială, restaurantul "El Almacén" va fi alegerea potrivită. Vă veţi bucura de o servire inegalabilă şi de o bucătărie spaniolă de cea mai înaltă calitate: legume proaspete la grătar, deliciosul filet iberic a la pimienta sau porcuşorul în lapte sunt doar câteva dintre posibilităţi.

Dacă vă atrage însă mai mult o mâncare tipic castelană, bine condimentată şi foarte gustoasă, atunci rezervaţi o masă în tradiţionalul local "Mesón el Rastro". Puteţi proba o Cocido ca aperitiv şi fasole albă de Barco cu Chorizo sau piure de cartofi picant cu Torreznos.

Pentru iubitorii de fructe de mare cel mai recomandat restaurant este "El Cocedero", situat în apropierea arenei pentru coride (Plaza de Torros).

Am lasat la sfârşit, dar nu pe ultimul loc, un local pe care vi-l recomandăm din toată inima, "El Labrador", situat lângă pod, vizavi de "Almacén". Sfatul nostru: este localul cel mai rentabil în raportul calitate-preţ, aparţine aceleeaşi familii de mai multe generaţii, iar chelnerul, Javi, este unul dintre cele mai simpatice şi primitoare persoane din Ávila, un autentic castelan.

Cunoaşte viaţa de noapte în Ávila - Fiesta până în zori de zi!

Unde vă puteţi face prieteni, dacă aveţi între 18 şi 40 de ani

O noapte în mişcare sau "movida", cum o numesc spaniolii, este o noapte de fiestas până la răsăritul soarelui. Ce posibilitate mai plăcută de a cunoaşte cultura şi obiceiurile într-o anumită societate, decât o noapte de fiestas alături de spanioli? În cele peste 300 baruri, pub-uri şi discoteci, fiecare işi va găsi un loc pe placul său.

O bună alegere ar fi să începeţi cu barul "Café del Adarve" pe strada San Segundo, unde vă puteţi bucura de muzică live.

Pub-ul irlandez din strada Eduardo Marquina este de asemenea foarte îndrăgit pentru ambientul său anglo-hispanic şi oferta de tapas generoasă.

Mai târziu ne mutăm în "Delicatessen", pe Avenida de Portugal. Veţi afla de ce “cuentacuentos“ atrage atât de mulţi clienţi în acest local. "Delicatessen" este ideal pentru a cunoaşte atât studenţi cât şi cadeţi ai şcolii de poliţie şi de a pune în practică lecţiile de limbă spaniolă învăţate la orele de curs.

Spaniolii nu petrec niciodata serile şi nopţile într-un singur loc. De aceea vă vom purta mai departe spre Disco-Pub-ul "Marco Gavanna", în Avenida de Madrid. Este un local atractiv, decorat cu oglinzi şi cristaluri. Genul de muzică este variat, dar nu vor lipsi ritmurile latine, astfel încât nu veţi rezista fără să nu dansaţi!

Următoarea nostră oprire este "Básico": Pop, Rock, Funk şi ritmos latinos alternează în acest bar de copas. Veţi trăi la intensitate într-un ambient tipic spaniol!

Ne vom îndrepta apoi spre "Quondam", un local în stil medieval, plin până în zorii zilei de oameni veseli şi comunicativi.

Aţi obosit deja? Noaptea nu s-a terminat încă! Dacă nu aţi ales între timp să dansaţi în Mega-Discoteca “Aixa Galiana“ pâna 6:00 dimineţa, vă vom conduce spre o altă discotecă cu muzică latină de calitate şi atmosferă destinsă: "Sabor" în Avenida de Portugal. Şi apoi? Nici o grijă! Localul "Copa" deschide la ora 5:00 dimineţa şi închide către amiază.

Vă întrebaţi încotro să mai mergeţi acum?

Vom încheia fiesta noastră cu o gustare tipică în Spania: chocolate con churros în "Cinco Villas" pe strada Capitán Méndez. Da, acum puteţi să mergeţi la culcare! Somn uşor!

Ce poţi face dacă eşti minor? Chiar şi dacă nu ai împlinit încă 18 ani, Ávila îţi va oferi diferite activităţi pentru a cunoaşte viaţa de noapte spaniolă. Nu este greu sa îţi faci prieteni spanioli, să cunoşti obiceiurile lor şi să vă bucuraţi împreună de ceea ce aveţi sau nu în comun. Fiind un oraş liniştit şi lipsit de pericole, Ávila este un loc ideal pentru a ieşi la plimbări, a dansa şi a cunoşte obiceiul de marcha (a trăi oraşul).

Spaniolii ies din casă în jur de ora 20:00 seara. Puteţi începe plimbarea aproape de şcoala noastră, spre piaţa Mercado Chico. Aici se întâlnesc mulţi tineri din Ávila pentru ca apoi să se îndrepte cu toţii spre strada Vallespín. Peste 20 de baruri şi discoteci vă aşteaptă în această zonă cu muzică bună şi un ambient plăcut.

Vă vom menţiona doar căteva dintre localurile de aici, pentru a vă face o idee despre cât de variată este paleta de oferte.

Disco-barul "Arbore" imită curtea interioară a unui burg medieval. Aici puteţi savura muzică pop în luminile multicolore ale neoanelor. "Millenium" poate fi alegerea următoare pentru că oferă muzică pe orice gust, astfel încât nu veţi putea scăpa fară să dansaţi! Dacă vă place însă muzica tehno, atunci "Abacán" merită vizitat şi apoi chiar vizavi "Atico", unde muzica bună vă invită să-i păşiţi pragul.

Către miezul nopţii aproape toţi tinerii se vor îndrepta către "Ozone" în Avenida de Portugal, lângă Telepizza. Este un local pe doua etaje, potrivit perfect vârstei tale. Nu uitaţi să anunţaţi atât părinţii, cât şi familia gazdă, la ce oră vă veţi întoarce. Vă rugăm să respectaţi programul stabilit de aceştia.
i:26 p:2
O plimbare prin Ávila

Cine şi când a întemeiat oraşul? Cine oare ştie? Ne aflăm în faţa unui mister pe care îl vom descifra pas cu pas, bazându-ne pe datele istorice importante şi pe monumentele arhitecturale din Ávila.

Originile Avilei se pierd în negurile istoriei. Suntem în vremuri de legende, pe timpul castelor şi al primelor aşezământuri. Ptolemeu a vorbit de o Avilă a celţilor numită pe atunci "Obila" (deal).

"Verraco" celtic. Jesús Sanchidrián. Ávila Rural. "Rutas Mágicas"

În Ávila vom întâlni o mare parte din istoria Peninsulei Iberice, pornind de la celţi, trecând la romani, goţi şi apoi mauri. În Ávila vom găsi urme ale acestor civilizaţii şi monumente arhitecturale romaneşti, gotice, renascentiste sau baroce.

În secolul XXI, acest oraş castelan medieval are încă puterea de a fascina ochiul trecătorilor. Vom pormi pe urmele istoriei sale, într-o plimbare ce ne va desfăta simţurile.

Ávila poate fi asemănată cu o veche vedere din casa bunicii. O imagine de basm şi totuşi un oraş plin de viaţă.

Imaginea cea mai impunătoare este, fără îndoială, zidul ce înconjură oraşul vechi. Această construcţie impunătoare din granit creează impresia de oraş - cetate. Cu o lungime de 2526 m, zidul este cea mai potrivită cale de a obţine o primă impresie despre Ávila. O plimbare de-a lungul zidului vă oferă o panoramă minumată asupra oraşului şi împrejurimilor sale.

Zidul este o fortificaţie romană de 12 metri înălţime şi 3 metri grosime, construit în stilul mudejar, între 1090 şi 1099.
[click +]


Un tur al oraşului

Ne aflăm în faţa uneia dintre cele nouă porţi de intrare în oraş. Odată pătrunşi în oraşul vechi, vom fi plăcut surprinşi de micuţele străzi ce amintesc de burgurile medievale. Dacă nu am auzi vocile vioaie ale locuitorilor Avilei şi nu am vedea jocurile copiilor, am putea crede ca suntem cu adevărat într-un basm cu prinţese şi cavaleri.

Nu vom înainta mult şi în faţa noastră se va înfăţişa impunătoarea Catedrală - San Salvador - a doua atracţie turistică importantă a Avilei. Este prima catedrală gotică din întreaga Spanie şi în acelaşi timp o puternică fortăreaţă pentru protecţia oraşului. Ramón Pedrayo Otero scria în lucrarea sa,“Geografia Spaniei”, despre această catedrală: "Nu este luminoasă şi veselă asemeni celei din Toledo, nu este la fel de fastuoasă ca cea din Sevilla; nu fascinează ca cea din León şi nu are misticismul celei din Barcelona. Catedrala din Ávila este pur şi simplu puternică şi impunătoare. Nu ne alină. Ne trimite la meditare. În interiorul ei plutesc sabia şi crucea. Această catedrală este una dintre cele mai expresive moşteniri ale arhitecturii creştine medievale."

Am mai putea oare adăuga ceva în plus acestei minunate descrieri? Construcţia, care a servit drept fortăreaţă, îmbină stilul romanesc, în partea ei cea mai veche, cu cel gotic, în rest. O vom contempla şi ne vom lăsa pătrunşi de măreţia ei. Lăsăm în urma nostră Catedrala pentru a trece poarta "Peso de la Harina" spre una dintre cele mai plăcute cafenele din Ávila. Terase, umbrele de soare şi Ávilani bine-dispuşi ne vor bucura privirea. Putem să ne relaxăm la un pahar de vin bun sau o la o bere, cu tipicele "Pinchos" (Tapas), pe care orice client le va primi gratis.

În imediata apropiere, vom admira intrarea de protecţie a Catedralei, care este parte din zidul Avilei. Mai luăm o înghiţitură de Ribera de Duero şi apoi vom porni mai departe!

Ajungem şi la basilica San Vicente, una dintre cele mai apreciate din Spania.

Despre bazilica San Vicente criticii de artă au scris multe cuvinte de laudă. Două statui minunate împodobesc partea exterioară, “Pórtico" , îmbinând două stiluri de natură vie şi moartă - o adevărată lecţie de sculptură.

În interiorul acestei bazilici vom găsi monumentul celor trei martiri, Vicente, Sabina şi Cristeta - un exemplu desăvârşit de "arte-libro". Este considerată cea mai bună sculptură romanescă din Spania.

În podeaua bazilicei San Vicente sunt aşezate rămăşiţele pământeşti ale celei mai onorate familli medievale din Ávila.

Vom părăsi această construcţie impresionantă pentru a pătrunde printr-o altă poartă spre centrul oraşului, acolo unde este situată şi şcoala noastră.

Mergând pe străzile pietruite ale oraşului, vom admira nobilele palatele, taurii celtici de granit, turnurile bisericilor cu berzele specifice regiunii Castilla y León sau miile de rândunici ce zboară zgomotoase în preajma minunatului zid ce încadrează oraşul vechi. Vom trece din nou pe sub una din porţile acestui zid şi vom ajunge în Plaza de Santa Teresa, un loc plin de viaţă, cu o panoramă ce impresionează orice turist. În această piaţetă putem admira şi eleganta biserică San Pedro, ce atrage privirea oricărui trecător cu uriaşa sa rozetă.

De cealaltă parte vom găsi minunatele edificii avangardiste, a căror arhitect, Moneo, este cunoscut pentru Catedrala din Madrid. Ne vom îndrepta apoi spre promenada Rastro, ce ne oferă o privelişte romantică asupra părţii de sud a Avilei.

Iubitorilor de artă, istorie şi legende le va face cu siguranţă plăcere o vizită în biserica San Andrés sau în turnul San Martín, construit în stil mudejar. Ávila este un oraş în care legendele fac parte din viaţa de zi cu zi. Descoperiţi-le alături de noi!

În afara centrului turistic se află mănăstirea Santo Tomás, ridicată în memoria recuceririi teritoriului Granada de către creştini. În acelaşi loc se află şi palatul Regilor Catolici, mormântul ultimului rege spaniol din dinastia de Habsburg, dar şi cel al legendarului Torquemada, cunoscut sub numele de "legenda neagră".

"Ávila cavalerilor", "Ávila regilor", "Ávila Sfintei Teresa - un oraş cu istorie şi caracter. Teresa din Ávila, personalitate importantă a bisericii catolice, este în acelaşi timp şi o reprezentantă de seamă a literaturii spaniole. Pentru a cunoaşte acest personaj emblematic al Spaniei, vă sugerăm să urmaţi ruta teresiană: casa natală, Monasterio de la Encarnación, Monasterio de Las Madres şi Monasterio Santa María de Gracia.

Ávila oferă fiecarui turist locuri pe gustul său, fie că este vorba de rute romantice, istorice, culturale, sau ale legendelor şi miturilor.

Palatele Avilei constituie o altă rută foarte îndrăgită de turişti. Peste cele 50 de palate din oraş vă vor fascina cu siguranţă. Nu uitaţi să vizitaţi şi palatul Aguila, datând din secolul al XVI-lea, fostă reşedinţă a ducelui de Valencia şi actual sediu al muzeului Prado în Ávila! Un oraş medieval mândru, ce inspiră forţă şi putere, impresionant prin varietatea sa culturală, istorică şi arhitecturală.

Doriţi linişte, dar nu şi plictiseală,
Cultură, dar nu oboseală,
Să citiţi, dar nu să studiaţi
Mâncare bună, dar nu şi kilograme în plus,
Petreceri şi nu stupizenii,
Soare, dar nu caniculă -
Să învăţaţi să comunicaţi -
Atunci Ávila vă aşteaptă!
i:27 p:3
Spaniola vorbită în Avila

În Avila se vorbeşte "Castellano", limba spaniolă standard. Chiar dacă în multe regiuni ale Spaniei nu se vorbeşte Castellano, conform Constituţiei spaniole este limba de stat oficială pe întreg teritoriul Spaniei. Din acest punct de vedere oraşul Avila vă oferă avantajul de a învăţa şi practica o limbă spaniolă autentică (= "castellano"), pentru că în această regiune a Spaniei nu există devieri de la limbajul standard.
[click +]În alte regiuni ale Spaniei veţi întâlni, pe lângă "castellano" şi alte dialecte ale limbii spaniole. Pentru cei ce doaresc să înveţe limba spaniolă pură, acest amestec poate dăuna pronunţiei şi corectitudinii gramaticale.
i:28 p:4
O excursie în provincie!

Împrejurimile Avilei oferă un peisaj tradiţional, plin de istorie şi cultură. Veţi avea ocazia să cunoaşteţi Spania în forma ei cea mai pură şi nealterată.

Există mai mult de 30 de rute pentru a cunoşte Avila şi împrejurimile sale. Câteva posibilităţi ar fi ruta regilor, ruta vinului, a pictorilor sau ruta castelelor. În funcţie de interesele dumneavoastră, vă putem îndruma să urmaţi cele mai interesante trasee. Există, de asemenea, şi ruta muzicii, a scriitorilor, a fabricilor de ciocolată, ruta actorilor etc.

Aveţi ocazia să vizitaţi oraşe istorice precum Madrigal, Arévalo sau Arenas cea a lui Petru cel Sfânt. Toate localităţile au legături cu diferiţii regi ai Spaniei.

Peisajele Avilei sunt spectaculare. Puteţi privi în "Moraña" un apus de soare incredibil sau să vă lăsaţi fascinaţi de Sierra Gredos. Aici veţi descoperi specii de plante şi animale rare, cum ar fi capra neagră de munte - o specie pe cale de dispariţie.
[click +]


În aceste drumeţii veţi degusta renumitul vin de Villarejo sau, în "Cueva" lui Mari-Paz, poate că cea mai bună tărie din întreaga Spanie: Orujo. Nu trebuie să uitaţi de friptura de miel din Candeleda!

Pentru aceste drumeţii vă pot fi puse la dispoziţie biciclete. Alegeţi doar ruta care vă interesează şi porniţi la drum!

Aşezările vechi ale celţilor din Cardeñosa, Raso, Ulaca sau Chamartín, Dolmen şi lacul Barraco, unde puteţi închiria canoe, castelurile din Villaviciosa şi Sotalbo, Narros, Mombeltrán, stîncile din Ojos Albos, unde puteţi zbura cu baloane peste Avila, toate sunt doar câteva din alegerile posibile. Trebuie doar să aveţi ochii şi sufletul deschise pentru noile experienţe!
Copyright © 2012 Instituto Español Murallas de Ávila. Calle Martín Carramolino 6 - 05001 Ávila, Spain - Tel. (+34) 920 222 773
iema@iema.com · contacto@iema.com · staff@iema.com